Contra les pressions policials i judicials sobre els fotògrafs
28.9.07
El Sindicat de Periodistes de Catalunya denuncia el requeriment de què ha estat objecte el fotògraf Jordi Ribot, que treballa a les comarques gironines, perquè entregui totes les imatges recollides en la manifestació antimonàrquica que es va celebrar a Girona el 22 de setembre passat.

El jutjat d'Instrucció número 3 de Madrid exigeix a Ribot, fotògraf de l'empresa Click Art Foto, l'entrega del material gràfic obtingut a la qual cosa el periodista s'ha negat.

El proper divendres, 28 de setembre, Ribot ha estat citat a Madrid per aquest jutjat. En la citació, se li recomana que vagi acompanyat d'un lletrat per si és imputat pel jutge en la causa que s'ha obert contra la crema de fotografies del rei Joan Carles a Girona.

L'SPC considera que aquesta és una petició inadmissible en una societat democràtica perquè no és tasca dels periodistes fer la feina que correspon als cossos de seguretat de l'Estat, sinó treballar per al dret a la informació de la ciutadania, que és el que van fer Ribot i la resta d'informadors que van cobrir aquest esdeveniment. A més aquest requeriment suposa un greu atemptat a la condició dels periodistes ja que en propers esdeveniments similars, els participants poden veure els treballadors de la informació més com a policies que com a informadors, amb el risc que això suposa no només per a la seva seguretat personal sinó l'amenaça evident que implica per a la qualitat de la informació que ha de rebre la ciutadania, objectiu principal de qualsevol periodista.

Demanem al conjunt de la professió que rebutgi el requeriment plantejat des del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Madrid i des de la policia autonòmica perquè els periodistes no som confidents policials sinó garants del dret a la informació de la ciutadania. Aquest fet evidencia un cop més la necessitat d'una regulació urgent del secret professional dels periodistes a fi d'evitar aquestes situacions que van en contra del dret dels ciutadans a rebre informació veraç i plural.


SINDICAT DE PERIODISTES DE CATALUNYA
JUNTA EXECUTIVA
posted by apcovo at 28.9.07 | Permalink |


1 Comments:


  • At 2/10/07, 18:12, Anonymous Anónimo

    Sap greu que malgrat el suport que aquest fotògraf ha rebut al final ha fet entrega de les fotografies. Ara qualsevol descerebrat atacarà els periodistes gràfics en situacions tenses pensant que treballen per la policia o els fiscals....