Suport a David Bassa
26.9.07
En un extens informe de 26 pàgines fet públic recentment, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) analiza en termes desfavorables el contingut del reportatge "Terra Lliure, punt final", emès per la televisió pública catalana el 14 d'abril d'enguany, i dirigit pel periodista granollerí David Bassa.

El Servei d'Anàlisi de Contriguts del CAC retreu, en aquest informe, un presumpte mal ús del llenguatge consistent, per exemple, en referir-se a Terra Lliure com a "organització armada"; argument que ens causa certa consternació, ja que resulta indubtable que Terra Lliure era, precisament, una organització armada. El document arriba a l'extrem gairebé delirant de contabilitzar el nombre d'opinions favorables i desfavorables a la lluita armada que sostenen les persones que intervenen al reportatge, i que com és lògic opinen lliurement.

Amb aquests i altres arguments, el CAC s'investeix en una mena de catedràtic omniscient de pràctiques periodístiques que, paradoxalment, no pertany pas al món acadèmic, ni al professional, sinó que depèn de l'àmbit polític.

L'Associació de Professionals de la Comunicació del Vallès Oriental (APC-VO) vol expressar, doncs, tot el seu suport a David Bassa davant d'aquests fets. Amb el necessari respecte institucional, considerem que el CAC ha fet un inacceptable acte d'ingerència en el capteniment professional d'un informador de professionalitat acreditada, que ha seguit perfectament en el seu reportatge les normes deontològiques, i que amb tota justícia es pot sentir perjudicat.

De la mateixa manera, lamentem determinats comentaris fets públics a la nostra comarca, on la sempre legítima crítica es confon amb al·lusions personals absolutament fora de lloc, i d'un inigualable mal gust.

APC-VO
posted by apcovo at 26.9.07 | Permalink |


0 Comments: