CAÇADORS CAÇATS
17.2.07
La constitució de l'Associació de Professionals de la Comunicació del Vallès Oriental (APC-VO) ha tingut un notable impacte mediàtic, i no només pel que fa als mitjans de la nostra comarca.

Bé a tall estrictament informatiu o bé a través de les seccions d’opinió, diversos mitjans s’han fet ressò de la iniciativa, amb major o menor amplitud, amb major o menor entusiasme.

És el cas de l’Agència Catalana de Notícies (amb el ventall que això significa), Revista del Vallès, El 9 Nou, Línia Vallès, Contrapunt, Granollers TV o Ràdio 7 Vallès.

Com veieu, hem passat a l'altra banda del mirall i ens hem convertit en fet noticiable. Som caçadors caçats...

Diferents membres de l’associació també han estat convidats a participar en espais informatius de Ràdio Sabadell, Ràdio Barberà (20 minutets d’entrevista en directe amb Lluís Ricart) o Ràdio Mollet.

I a la recàmera també hi ha previstos propers encontres amb Capçalera, la revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i també amb la seva Comissió de Precarietat.

Total, que estem tant inflats que meditem seriosament la possibilitat de crear una secció de trofeus al bloc.

A tall d’exemple, us reproduïm el text de la informació subministrada per l’ACN.



Periodistes del Vallès Oriental constitueixen la primera associació per vetllar per la dignitat professional.

Granollers.- Una vintena de Periodistes del Vallès Oriental han constituït oficialment, aquest dilluns a la nit, la primera Associació de Professionals de la Comunicació (APC-VO) per vetllar per la dignitat professional, oferir formació continuada i conferències d'interès generalitzat als seus associats i als ciutadans del Vallès Oriental. La primera junta directiva de la nova associació s'ha constituït en assemblea per unanimitat de tots els assistents aquest dilluns pels volts de les nou del vespre al centre social el Gra de Granollers.

La primera junta directiva de l'APC-VO està encapçalada per el president, Ramón Renedo, la vicepresidenta Montse Redondo, el secretari Donat Putx, el tresorer Oriol Mondéjar i els vocals de l'associació representats per els periodistes, Carles Riobó, Isabel Pérez i Carolina Blasco.

L'APC-VO compta inicialment amb una vintena de periodistes associats i en un futur preveu poder aglutinar la gran majoria de periodistes, més de mig centenar, que resideixen o treballen al Vallès Oriental. La funció de la Junta Directiva és gestionar l'APC-VO. En el seu càrrec recauen tasques com convocar assemblees, revisar l'activitat de les comissions de treball, controlar les finances i informar a tots els associats sobre les activitats de l'associació.

L'Associació de Professionals de la Comunicació del Vallès Oriental (APC-VO) neix amb l'objectiu de vetllar per la dignitat professional dels associats, per tal d'afavorir millores en les condicions socials, laborals i professionals, incloent-hi la formació professional continuada, entre d'altres iniciatives.

A més, l'APC-VO té la intenció de convertir-se en un pilar d'opinió independent respecte els mitjans de comunicació o les institucions que representen respecte temes cabdals d'actualitat comarcal, com nacional o internacional.L'APC-VO inicialment ha establert relacions amb el Sindicat de Periodistes de Catalunya per disposar d'un punt de contacte amb una organització sindical potent per tal d'aconseguir els objectius marcats en els estatuts en matèria d'assessorament laboral i formació.

Poden ser membres de l'APC-VO tots els professionals de la comunicació residents o que treballin al Vallès Oriental, tant professionals en plantilla d'empresa, corresponsals, els anomenats freelance, col·laboradors, autònoms, aturats o jubilats, que exerceixin la seva activitat tant a la premsa diària com no diària, ràdio pública o privada, televisió pública o provada, agències informatives públiques o privades, gabinets de premsa públics o privats, productores audiovisuals, nous formats comunicatius, professionals gràfics i correctors lingüístics o d'estil.

A banda de la junta directiva, l'APC-VO ha estructurat diverses comissions de treball, que s'encarregaran de la gestió directa de les activitats que es duran a terme des de l'entitat, com ara la formació, les conferències, l'assessorament laboral, la borsa de treball, les finances i les relacions externes.

posted by apcovo at 17.2.07 | Permalink |


0 Comments: