Presentació del documental "295 dies"
12.2.13

Aquest dijous, dia 14 de febrer, a les 20h, al Centre Cultural de Granollers, es presentarà el documental 295 dies, una coproducció d'El Videocassette i Granollers Audiovisual.

L'acte començarà amb el passi del documental i tot seguit es farà una taula rodona amb:

David Bassa: periodista que moderarà l'acte.
Jaume Ginestà i Gerard Franch, productora El Videocassette.
Josep Maria Codina, director de Ràdio Granollers i gerent de Granollers Audiovisual.
Josep Mas, director d'El9nou.

Aquest és un acte organitzat per l'Associació Cultural de Granollers i l'Associació de Professionals de la Comunicació del Vallès Oriental (APCO-VO) i està inclòs dins la programació de Dijous singular.

Ens agradarà molt comptar amb la vostra assistència. Us hi esperem!


"El 29 de maig de 1991, ETA va cometre un dels atemptats més sagnants de Catalunya: un cotxe-bomba a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic. Menys de 24 hores després, la policia va assaltar una casa a Lliçà d’Amunt i va matar Joan Carles Monteagudo, va ferir Jon Félix Erezuma i va detenir Juan José Zubieta. Tots tres formaven part del comando Barcelona d’ETA i van ser els autors de la matança de Vic. La ràpida i contundent operació de la Guàrdia Civil va alleujar els familiars de les víctimes d’ETA a la capital d’Osona, just quan estaven celebrant els funerals pels morts a la caserna, però va tenir també un efecte no desitjat a Lliçà d’Amunt, que va viure durant 10 mesos pendent d’una venjança de la organització terrorista. I així va ser 295 dies després.

El documental “295 dies” reconstrueix el clima que es va viure aquells 10 mesos de 1991 i 1992 a partir d’una trentena de testimonis dels fets a Lliçà d’Amunt i Granollers. Relatat de manera cronològica i amb el suport de material d’arxiu de televisió, ràdio i premsa, el documental és un recull de les sensacions amb què la gent va viure aquells 295 dies i quina petjada en perdura"
posted by apcovo at 12.2.13 | Permalink |


0 Comments: