Fotoperiodistes agredits a Granollers
3.6.09
La nit del dimecres 27 de maig al dijous dia 28, les celebracions de la victòria del FC Barcelona en la final de la Champions League a Roma, es van veure ennegrides per un seguit d'incidents que van tenir lloc al centre de Granollers. Els més greus es van donar a la plaça Serrat i Bonastre, prop de l'estació de Granollers Centre, quan un grup d'energúmens van aprofitar l'ambient per robar la mercaderia i destrossar l'aparador d'un centre comercial. Aquests lamentables fets van fer necessàries diverses intervencions policials: es van practicar cinc detencions, i segons l'Ajuntament de Granollers els brètols van causar danys en diversos punts de la ciutat per valor de 11.000 euros.

En el decurs d'aquests incidents, dos fotoperiodistes locals (Ramon Ferrandis, de El 9 Nou, i Xavier Solanas, de la Revista del Vallès) van ser agredits per alguns desaprensius.

L'Associació de Professionals de la Comunicació del Vallès Oriental vol expressar la seva solidaritat professional i personal amb els dos companys agredits, que han interposat la corresponent denúncia per agressió i per intimidació verbal. També volem cridar l'atenció sobre la seva feina, especialment complicada en determinats moments, i com hem vist no no exempta de riscos. En situacions com la que es va produir la nit en qüestió a Granollers, els fotoperiodistes es troben en primera línia de la notícia, treballant per deixar constància gràfica d'uns incidents que, d'altra banda, ens haurien d'avergonyir com a societat.
posted by apcovo at 3.6.09 | Permalink |


0 Comments: